bg_BG    de_DE    en_GB    ru_RU   

Строителнo-инвестиционна компания в България

bg_BG    de_DE    en_GB    ru_RU   

СОФИЯ

РЕЗИДЕНЦИЯ КОПЕНХАГЕН

РЕЗИДЕНЦИЯ КОПЕНХАГЕН 1


Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
РЕЗИДЕНЦИЯ КОПЕНХАГЕН 1РЕЗИДЕНЦИЯ КОПЕНХАГЕН 3Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Детайли на обекта:

Инфраструктура:

Описание:

Резиденция „Копенхаген“ – една различна жилищна сграда със собствен характер.

Започнахме планирането на резиденция „Копенхаген“, водени от идеята да създадем естетически издържан обект с максимално комфортни условия за живот.

На първо място планирахме жилища, в които всяко пространство има своето предназначение със съответната функция. Жилищата са с правилни перпендикулярни форми, осигуряващи по-голяма практичност на помещенията, гъвкавост при избора и подредбата на мебели.

Сградата се състои от един обем, в който са разположени 8 жилищни етажа, един подземен и един партерен етаж. Входът към жилищната част на сградата е разположен на запад, като през него се стига до стълбищна клетка и площадка с два асансьора. Посредством етажните площадки се достига до двете обслужващи симетрични секции на сградата – секция А и секция Б. Първите седем жилищни етажа разполагат с по 9 апартамента – 4 в секция А и 5 в секция Б. На осмия етаж на сградата сме проектирали 5 апартамента, които са с по-големи площи.

Парапетите са изработени от ковано желязо. Предвидено е и фасадно осветление.

Паркирането е решено да става посредством паркоместа и гаражи. На подземния етаж са разположени 6 гаража с по 2 паркоместа във всеки, 50 места за паркиране. На партерния етаж са предвидени още 4 гаража с по 2 паркоместа във всеки и още 4 гаража с по 1 паркомясто, а на външната прилежаща територия – още 11 места за паркиране.

Резиденция „Копенхаген“ е разположена в югоизточната част на София, на бул. „Копенхаген“, осигуряващ бърз достъп посредством бул. „Цариградско шосе“, до центъра на града и до летище София. Връзката на  бул. „Копенхаген“ и ул. „Самоковско шосе“ осигурява изключително бърз достъп до южната дъга на Околовръстен път и отбивката за к.к. Боровец. Чрез бул. „Цариградско шосе“  в посока изток има бърз достъп до автомагистрала Тракия и автомагистрала Хемус.

 

В района на сградата се намират следните детски градини:

 •  детска градина „СМЪРФОВЕТЕ” – ж.к. „Дружба 2“, Цариградски комплекс бл. 286;
 •  детска градина – 88 ОДЗ „Детски рай“ – целодневна детска градина;
 •  детска градина – 85 ОДЗ „Звездичка” – целодневна детска градина;
 •  детска градина – 77 ОДЗ „Ханс Кристиан Андерсен“ – целодневна детска градина.

 

В района на сградата се намират следните училища:

 •  163 Основно училище „Черноризец Храбър“;
 •  68 Средно общообразователно училище „Академик Никола Обрешков“;
 •  150 Основно училище „Цар Симеон Първи“ (квартал „Дружба 2“);
 •  Професионален колеж по мода и дизайн „Св.Ариадна“;
 •  Частен транспортен колеж.

 

Хранителни магазини и търговски центрове:

 •  хипермаркет Kaufland – ул. „Хайделберг“ №1;
 •  супермаркет LIdl – бул. „Димитър Пешев“ №30;
 •  супермаркет Billa – ул. „Обиколна“ №32;
 •  сипермаркет Jumbo – ул. „Обиколна“ №11;
 •  строителен хипермаркет Praktiker –  бул. „Цариградско шосе“ №323;
 •  хипермаркет Metro – бул. „Цариградско шосе“ №7-11;
 •  Техномаркет – бул. „Цариградско шосе“ №92;
 •  SOFIA OUTLET CENTER – бул. „Цариградско шосе” №92А;
 •  Inter Expo Center – бул. „Цариградско шосе“ 147.

Градски транспорт:

 •  метростанция  „Цариградско шосе“ – разположена на бул. „Цариградско шосе“ №147 пред Inter Expo Center;
 •  метростанция „Дружба – 2″ – разположена между бул. „Цветан Лазаров“ в жк „Дружба 2″ и ул. „Капитан Димитър Списаревски“ в жк „Дружба 1″;
 •  автобуси номер 404 и 204;
 •  тролейбус номер 4;
 •  трамвай номер 23.

КОНСТРУКЦИЯ

Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонна. Ограждащите стени се предвижда да се изпълнят от тухли с дебелина 25см и топлоизолация 8см. Вътрешните преградни стени на помещенията се изграждат от тухли 12см. Покривните и фасадните плоскости ще бъдат изпълнени със съответните изолации и мазилки, осигуряващи комфорт на обитаване, цялост и дълготрайност на конструкцията. За всички колони и плочи са постигнати оптимални коефициенти за армиране. Размерите на колоните са съобразени и с оглед недопускане на продънване и недопустими премествания и завъртания на етажните плочи. Фундирането на сградата е решено с фундаментна плоча, осигуряваща отсъствието на несъвършества в стени, подове и тавани от неравномерни слягания на земната основа.

ВОДОПРОВОДНА ИНСТАЛАЦИЯ

 •  За битови нужди

Водопроводната инсталация ще бъде изпълнена с полипропиленови тръби. Полипропиленът е високо устойчив на корозия материал, с висока якост на опън, притежаващ извънредно голяма резистентност срещу органични разтворители. Има ниска плътност, доста добра твърдост и  изключителна устойчивост на химикали. Полипропиленът е лек, има голяма издръжливост на разтягане и е с голяма термоустойчивост, което позволява тръбите да се монтират както при отрицателни температури, така и да се експлоатират при повишени положителни температури. Измерването на изразходваната  вода се осъществява чрез индивидуални апартаментни водомери. Захранването на апартаментите с топла вода ще се осъществява посредством топлопреносната мрежа на града – ТЕЦ.

 •  За противопожарни нужди

Противопожарни касети ще бъдат поставени на всеки етаж на сградата, монтирани в конструкцията.

КАНАЛИЗАЦИОННА ИНСТАЛАЦИЯ

 •  За битови нужди

Тръбите за канализационната мрежа ще бъдат изпълнени от PVC тръби. Те притежават добра гъвкавост, еластичност, поносимост към хидравлични удари. Устойчиви са на корозия. Предотвратяват разпространението на шумове и вибрации поради еластичност и звукопоглъщаща способност на материала.

 •  Отводнителна инсталация

Предвидени са воронки за отводняване на покрива и вертикални клонове, които заустват в хоризонтална дъждовна канализация. Водосточните тръби отводняват и терасите.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИЯ

 •  Осветителна и силова инсталации

Индивидуални електромери, които ще измерват изразходваната енергия за всеки апартамент. Захранването в апартаментите ще става от апартаментни табла , които ще бъдат монтирани в антретата.

С оглед правилното разпределение на консуматорите, в апартаментните табла ще са обособени съответния брой токови кръгове. Всички предпазители ще са автоматични, бързодействащи, с оглед увеличаване на противопожарната безопасност.

Разположението на осветителните тела в помещенията ще бъде съобразено с интериора и функцията на помещенията.

В стълбищната клетка и общите части осветлението ще се управлява с датчици за движение.

 •  Телефонна, интернет и телевизионна инсталация.

Във всяка жилищна единица ще бъде обособено разпределително табло за слаботоковите инсталации, а кабелите оттам ще минават през вертикален щранг до комуникационен шкаф.

 •  Звънчево-домофонна инсталация

Домофонната система обхваща и се състои от входно домофонно табло с имената на живущите в сградата, поставено до входа, енергозахранващ блок (домофонна централа), оформен като самостоятелен възел, монтиран в главното електрическо табло на сградата, и индивидуални апартаментни домофонни апарати, обслужващи ползвателите на жилищата.

 •  Мълниезащитна инстлация

Мълниеотводната и гръмозащитната инсталация на сградата ще се състои от мълниезащитна уредба, разположена на покрива на сградата. Уредбата включва един брой заземител, стоманен с медно покритие.

ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ

Отоплителната инсталация е предназначена да осигури необходимия комфорт в предвидените помещения на сградата през отоплителния сезон. Захранването на апартаментите с топлинна енергия ще става посредством топлопреносната мрежа на града. Присъединяване към ТЕЦ тръбопроводи ще става чрез тръби в абонатна станция, находяща се на сутеренния етаж на сградата. В дневните и спалните ще бъде монтиран тръбен път за климатици. Всички климатици имат предварително определени места за монтаж (скрити във фасадата). За санитарните възли се предвижда всмукателна вентилация посредством битови вентилатори, осигуряващи изтеглянето на необходимото количество въздух. За кухните изхвърлянето на нормативното количество въздух става през вертикален клон.

Свържете се с наш брокер

РЕЗИДЕНЦИЯ КОПЕНХАГЕН 15

Цветелина Петковска

Мениджър Продажби

Scroll to Top